
“De er blandt de førende indenfor miljø og geotekniske undersøgelser”
Anmeldelse fra Google
CPT og geotekniske boringer
Franck Miljø – & Geoteknik har i forbindelse med opbygning af en HY-borerig fået monteret CPT udstyr, så riggen kan udføre en kombination af CPT og geotekniske boringer.
Udstyret består af en sonde, stænger til nedpresning af sonden samt registreringsudstyr på overfladen.
Forsøgene udføres med et medhold på 10 MPa, hvilket kan bringe CPT-sonden ned i 20 m under terræn. CPT-sonden presses ned gennem jordlagene ved hjælp af hydraulisk tryk.
Såfremt forsøget stoppes inden den ønskede dybde er nået, f.eks. pga. for stor spidsmodstand, kan der hurtigt omstilles til traditionelt boregrej, hvor forhindringen fjernes, så forsøget med CPT kan fortsættes.
Formål med CPT og udførelse af forsøg
Forsøg med CPT anvendes til bestemmelse af laggrænser og geotekniske egenskaber.
Forsøget udføres ved at nedpresse sonden med konstant hastighed. Sonden presses i jorden ved hjælp af tryk. Den måler trykket på spidsen og langs siderne, mens den presses ned gennem jorden.
Under forsøget registreres dybde, (z), kappemodstand (qc), spidsmodstand (qs) og poretryk (u). De tre parametre ændrer sig, alt efter hvilken jordtype sonden nedpresses i.
Forsøgene udføres i henhold til ISSMFE. 1989 og DGF-bulletin 14. august 1999.
Data logges for hver 2. cm, mens sonden sænkes, og man vil derfor kunne monitere dataindsamlingen i felten.
Spidsen af sonden indsamler data om modstand i jorden og poretryk.
Disse data kan anvendes til at klassificere jordtype og give et indtryk af jordens styrkeparametre uden at skulle udtage jordprøver til laboratoriet.
Sonden kalibreres ved at placere en eller flere CPT boringer nær en traditionel lagfølgeboring. Data fra CPT boringen sammenlignes med den geologibedømte lagfølgeboring.
Efter endt forsøg kan data umiddelbart videresendes til rådgiveren, der kan tage stilling til videre tiltag.
Eksempler på geotekniske undersøgelser med CPT
Fordelen ved at anvende CPT er at prøvetagning koster mindre, og er hurtigere. Men vil derved kunne screene et større område, og dermed få at vide hvor der bør undersøges nærmere.
CPT kan også benyttes i en kombination, hvor der kernebores fra terræn/havbund og forsøget med CPT udføres inden for 2 m fra borehullet.
Kerneboringen giver oplysninger om geologien og CPT giver oplysninger om laggrænserne og styrkeparametre. Denne kombination er bla. benyttet i forbindelse med Femern projekterne.
CPT er specielt nyttigt på steder, der indeholder ukonsoliderede sedimenter som gytje, tørv og ler. På den anden side, kan steder med grus, sten eller cementerede lag, være vanskelige at trænge igennem.
Kontakt Franck Miljø- & Geoteknik for professionel rådgivning
Hvis du har brug for rådgivning i forbindelse med CPT, er du velkommen til at kontakte os.
Ring på tlf. 47 33 32 00 eller send en e-mail til [email protected].
Skal vi ringe dig op?
Dansk rådgivende ingeniørfirma
Vi bruger egne geoteknikere, ingeniører og borefolk.
Vi arbejder under rådgiveransvar
Som kunde hos os er du dækket af vores rådgiveransvarsforsikring
Vi har over 40 års erfaring
Franck Miljø- og Geoteknik blev grundlagt i 1979 af brødrene Bjarne og Freddie Franck og beskæftiger i dag ca. 50 medarbejdere, heraf 20 ingeniører og geologer.
Vi har kontor i Horsens og har gennem årene gennemført over 50.000 projekter og udført mere end 100.000 boringer på tværs af Danmark.
Franck Miljø- og Geoteknik betjener både private, offentlige og erhvervskunder over hele landet og er blandt de største uafhængige specialfirmaer i Danmark inden for geo- og boreteknik.
Med vores mangeårige erfaring kombineret med en stærk faglighed møder vi vores kunder i øjenhøjde – med respekt, åben dialog og en dyb forståelse af deres behov.
Hos Franck Miljø- og Geoteknik arbejder vi efter et stærkt værdigrundlag, som vi kalder KRUDT:
Disse værdier er fundamentet for vores daglige arbejde og sikrer, at både vores kunder og medarbejdere ved, hvad vi står for.
Svar på praktiske spørgsmål:
Jordbundsforhold, områdets beliggenhed, miljøtekniske krav og projektets omfang kan variere betydeligt fra sag til sag.
Af samme årsag tilbyder vi ikke faste priser, men udarbejder i stedet et tilbud baseret på de specifikke forhold for netop dit projekt.
Tryk på knappen “Indhent tilbud” og udfyld formularen. Så vender vi tilbage med en pris hurtigst muligt (typisk inden for 24 timer på hverdage).
Du er også velkommen til at ringe til os på tlf. 47 333 200 eller sende en e-mail til [email protected].
Jordflytningsbekendtgørelsen fastlægger de regler og procedurer, der skal følges, når jord flyttes fra et område, hvor der er risiko for, at jorden er forurenet.
Dette gælder for både privat og offentlig jord, såvel som jord fra byggepladser, veje eller områder, der er klassificeret som forurenede.
Der er mange faktorer, der spiller ind, når vi skal fastsætte en pris for en jordbundsundersøgelse. Blandt andet:
- Antallet af boringer
- Hvor dybt der skal bores
- Adgangsforhold
- Grundens beliggenhed
Du kan indhente et tilbud ved at klikke her og udfylde formularen.
Tilbuddet er naturligvis uforpligtende.
Hvor dybt vi borer afhænger af jordbundsforholdene. Vores geotekniske rådgivere undersøger området grundigt, inden de kommer med deres anbefaling.
Når du bestiller en jordbundsundersøgelse hos Franck Miljø- & Geoteknik, så er følgende inkluderet:
- Forundersøgelse af området
- Boringer
- Bedømmelse fra laboratorie
Resultaterne fra ovenstående bliver samlet i en geoteknisk rapport, som vi sender til dig.
For at bestille en jordbundsundersøgelse, skal du blot klikke her og udfylde formularen. Så vender vi tilbage til dig med et tilbud hurtigst muligt (typisk inden for 24 timer på hverdage).
Tilbuddet er uforpligtende.
Hvis det haster, så er du altid velkommen til at ringe til os på tlf. 47 33 32 00.
Vi kører som udgangspunkt i hele landet – dog ikke på Sjælland.
Vores kontor ligger i Horsens.