Forureningsundersøgelse ved nedgravet olietank – derfor er det vigtigt

Nedgravede olietanke har i mange år været en almindelig måde at opbevare fyringsolie på, men som med alt andet har disse tanke en begrænset levetid.

Efterhånden som olietankene ældes, øges risikoen for utætheder og dermed olieudslip i jorden.

Dette kan føre til alvorlige forureningsproblemer, som ikke blot påvirker miljøet, men også kan have økonomiske konsekvenser for ejendomsejere.

Derfor er det vigtigt at få foretaget en forureningsundersøgelse, hvis du har en ældre eller nedgravet olietank, især hvis du har mistanke om, at den er utæt.

Sløjfning af olietank – en nødvendighed for ældre tanke

I Danmark er der klare regler for, hvornår en olietank skal sløjfes.

Hvis din olietank er over 40 år gammel, er det lovpligtigt at sløjfe den. Dette betyder i praksis, at du enten skal opgrave tanken eller på anden måde sikre, at den ikke længere kan anvendes.

Vi anbefaler altid, at man opgraver tanken, da det giver mulighed for hurtigt at få et overblik over eventuel forurening i jorden omkring tanken.

Ved opgravning kan man straks udtage jordprøver til analyse, som kan fastslå, om der er sket et olieudslip.

Det er dog vigtigt at bemærke, at vi hos Franck Miljø- & Geoteknik ikke udfører selve opgravningen eller sløjfningen af olietanken.

Vores ekspertise ligger i de geotekniske og miljømæssige undersøgelser, som kan fastslå, om der er opstået forurening som følge af en utæt tank.

Forureningsundersøgelse – hurtigt og effektivt

Har du mistanke om, at din olietank er utæt, eller står du overfor at købe en ejendom med en nedgravet tank, er det en god idé at få foretaget en forureningsundersøgelse.

Denne undersøgelse giver klarhed over, om der er olieforurening i jorden omkring tanken, og dermed om der er behov for yderligere tiltag.

En typisk forureningsundersøgelse omfatter to boringer.

Den ene boring placeres langs tankens side og føres ned til bunden af tankgraven, mens den anden boring placeres ved rørføringen, hvor risikoen for olieudslip også kan være høj.

Jordprøverne fra disse boringer sendes til analyse, og resultatet af forureningsundersøgelsen afrapporteres i et detaljeret notat.

Dette notat indeholder en oversigt over analyserapporten, borejournaler samt en skitsetegning, der viser, hvor boringerne er placeret.

Rapporten giver dig et klart overblik over, om der er forurening, og hvad de næste skridt bør være for at håndtere eventuelle problemer.

Hvornår skal du få foretaget en forureningsundersøgelse?

Det er en god idé at få foretaget en forureningsundersøgelse i flere situationer:

  • Hvis din olietank er ved at nå eller har overskredet sin lovpligtige levetid på 40 år.
  • Hvis du har mistanke om, at din olietank er utæt.
  • Hvis du overvejer at købe en ejendom med en nedgravet olietank og ønsker at sikre dig mod eventuelle skjulte forureninger.
  • Hvis du allerede har fjernet din olietank og vil sikre dig, at der ikke er sket forurening i jorden.

Kontakt Franck Miljø- & Geoteknik i dag

Hvis du har behov for en professionel forureningsundersøgelse i forbindelse med en olietank, er vi hos Franck Miljø- & Geoteknik klar til at hjælpe.

Vi kan hurtigt og effektivt foretage de nødvendige boringer og analyser, så du får et klart billede af jordbundens tilstand.

Ring til os på tlf. 47 333 200 for en uforpligtende samtale om din situation. Du er også velkommen til at udfylde kontaktformularen ved at klikke her.

Besøg os på Linkedin

På vores LinkedIn-side kan du læse mere om aktuelle opgaver, ledige stillinger og forskellige tiltag og aktiviteter.

Klik her